top of page

Cleantech - Är Clean Tech övervärderat? Vad driver på utvecklingen?

Stora delar av börsen har sett kursrusningar under andra halvåret av 2020, men cleantech sticker ut med en speciellt aggressiv utveckling. Börsen har gjort något av en mirakulös återhämtning med tanke på coronavirusets influens på ekonomin. Efter stora kvantitativa lättnader på många av världens ekonomier kan vi nu till viss del urskilja vinnare och förlorare. Cleantech på många av världens börser sticker ut ur mängden med en avkastning högre än resterande ESG-bolag. Det har uppstått spekulation kring huruvida det är en "grön bubbla” när det i många fall saknas fundamentala förändringar i bolagen.


Stora politiska satsningar på hållbarhetsarbete har bidragit till att intresset för “gröna aktier” har ökat explosionsartat de senaste åren. Aktier med klimatfokus har rusat på börsen och hållbarhetsfonder har blivit en ny populär sparform. En av de svenska hållbarhetsfonderna som har presterat bäst under 2020 är Handelsbankens fond Hållbar Energi, som har haft en avkastning på över 76% under året. Detta är en tydlig överprestation jämfört med Stockholmsbörsen, där indexet OMXPI, som presterat över förväntan, hade en avkastning på ca 14% under 2020. Frågan man kan ställa sig blir då om Clean Tech är övervärderat? Vad driver på den utvecklingen?


För att läsa hela analysen tryck här.
100 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Samuel Lindbäck från BAM rekommenderar behåll för Skistar, med en riktkurs på 143kr per aktie.

Adriana Valladares från BAM rekommenderar köp för Freeport McMorRan , med en riktkurs på $55 - $71 per aktie.

Alex Dahlander & Karolina Willberg, Alfred Ljungkvist & Ludvig Söderberg, Melvin Karlsson & Jacob Rydersten har samtliga kommit fram till köp på Inwido.

bottom of page