top of page

Cloetta

Cloetta AB är ett svenskt bolag med över 150 års historik. Verksamheten innefattar produkter inom choklad- och konfektyrmarknaden. Bolaget producerar och säljer produkter i kategorierna choklad, sockerkonfektyr (godis) samt förfriskningar i form av tabletter och tuggummin.

Cloettas aktiekurs har under 2020 sjunkit med 34%, detta samtidigt som det breda indexet OMXSPI backat med 1,5%. Kollar vi på 5 års sikt så har Cloetta backat 15% samtidigt som index stigit med 32%.

Med tanke på hur bolaget hittills har presterat under året och på det fortsatt oförutsägbara läge för ekonomi och samhällsutveckling så finns det en neutral position till bolagets utveckling. Utifrån analysen som följer av Cloetta har Analysgruppen gemensamt givit Cloetta en riktkurs samt ett motiverat värde på 20 kr. Givet en volatil marknad och långsam återhämtning väljer analytikerna att ge en behåll- rekommendation för Cloetta.


För att läsa hela analysen tryck här.


261 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Samuel Lindbäck från BAM rekommenderar behåll för Skistar, med en riktkurs på 143kr per aktie.

Adriana Valladares från BAM rekommenderar köp för Freeport McMorRan , med en riktkurs på $55 - $71 per aktie.

Alex Dahlander & Karolina Willberg, Alfred Ljungkvist & Ludvig Söderberg, Melvin Karlsson & Jacob Rydersten har samtliga kommit fram till köp på Inwido.

bottom of page