Cloetta

Cloetta AB är ett svenskt bolag med över 150 års historik. Verksamheten innefattar produkter inom choklad- och konfektyrmarknaden. Bolaget producerar och säljer produkter i kategorierna choklad, sockerkonfektyr (godis) samt förfriskningar i form av tabletter och tuggummin.

Cloettas aktiekurs har under 2020 sjunkit med 34%, detta samtidigt som det breda indexet OMXSPI backat med 1,5%. Kollar vi på 5 års sikt så har Cloetta backat 15% samtidigt som index stigit med 32%.

Med tanke på hur bolaget hittills har presterat under året och på det fortsatt oförutsägbara läge för ekonomi och samhällsutveckling så finns det en neutral position till bolagets utveckling. Utifrån analysen som följer av Cloetta har Analysgruppen gemensamt givit Cloetta en riktkurs samt ett motiverat värde på 20 kr. Givet en volatil marknad och långsam återhämtning väljer analytikerna att ge en behåll- rekommendation för Cloetta.


För att läsa hela analysen tryck här.


246 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Visa Inc. - Köp

Jesper Rasmusson från BAM rekommenderar köp med riktkursen 268 (228) USD för Visa Inc. Visa är ett globalt fintech företag med ett av världens största kreditkort- och betalningsvarumärken.

Thunderful Group AB - Köp

Andreas Larsson från BAM rekommenderar köp med riktkursen 75 (63) SEK för Thunderful Group AB. Bolaget publicerar, utvecklar och distribuerar, leksaker, speltillbehör, data, konsol och VR-spel.

Ecoclime Group AB - Avvakta

Gustaf Sundbüe från BAM sätter en avvaktande rekommendation med riktkurs 18,3 (17,1) SEK på det svenska miljöteknikbolaget Ecoclime Group AB vars fokus är energi- och inomhusklimatlösningar för fastig