Parans Solar Lighting - Ett bolag med ljus framtid?

Parans Solar Lighting AB grundades 2003 av studenter på Chalmers och erbjuder en lösning som möjliggör för solljus i rum som saknar fönster. Affärsidéen bygger på att naturligt ljus är bättre än elektriskt och menar att solljus har en positiv inverkan på vår hälsa. Då många tillbringar majoriteten av sin tid inomhus och inte alltid har fönster tillgängligt är Parans vision att alla rum ska lysas upp med solljus. Ytterligare en fördel med Paranssystemet är att det kan spara energi som annars går åt till belysning.


Parans har länge haft problem med lönsamheten och det ska mycket till för att vända utvecklingen i rätt riktning. Om dotterbolaget och etableringen i Kina ska bli vändpunkten för bolaget krävs ett gediget arbete för att öka både försäljningen och marginalerna. Vi presenterar tre riktkurser; Bear, Base och Bull. Samtliga är framtagna med stöd av en DCF-modell och samtliga fall resulterar i sälj-rekommendationer.För att läsa hela analysen tryck här.104 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Visa Inc. - Köp

Jesper Rasmusson från BAM rekommenderar köp med riktkursen 268 (228) USD för Visa Inc. Visa är ett globalt fintech företag med ett av världens största kreditkort- och betalningsvarumärken.

Thunderful Group AB - Köp

Andreas Larsson från BAM rekommenderar köp med riktkursen 75 (63) SEK för Thunderful Group AB. Bolaget publicerar, utvecklar och distribuerar, leksaker, speltillbehör, data, konsol och VR-spel.

Ecoclime Group AB - Avvakta

Gustaf Sundbüe från BAM sätter en avvaktande rekommendation med riktkurs 18,3 (17,1) SEK på det svenska miljöteknikbolaget Ecoclime Group AB vars fokus är energi- och inomhusklimatlösningar för fastig