top of page

Parans Solar Lighting - Ett bolag med ljus framtid?

Parans Solar Lighting AB grundades 2003 av studenter på Chalmers och erbjuder en lösning som möjliggör för solljus i rum som saknar fönster. Affärsidéen bygger på att naturligt ljus är bättre än elektriskt och menar att solljus har en positiv inverkan på vår hälsa. Då många tillbringar majoriteten av sin tid inomhus och inte alltid har fönster tillgängligt är Parans vision att alla rum ska lysas upp med solljus. Ytterligare en fördel med Paranssystemet är att det kan spara energi som annars går åt till belysning.


Parans har länge haft problem med lönsamheten och det ska mycket till för att vända utvecklingen i rätt riktning. Om dotterbolaget och etableringen i Kina ska bli vändpunkten för bolaget krävs ett gediget arbete för att öka både försäljningen och marginalerna. Vi presenterar tre riktkurser; Bear, Base och Bull. Samtliga är framtagna med stöd av en DCF-modell och samtliga fall resulterar i sälj-rekommendationer.För att läsa hela analysen tryck här.183 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Samuel Lindbäck från BAM rekommenderar behåll för Skistar, med en riktkurs på 143kr per aktie.

Adriana Valladares från BAM rekommenderar köp för Freeport McMorRan , med en riktkurs på $55 - $71 per aktie.

Alex Dahlander & Karolina Willberg, Alfred Ljungkvist & Ludvig Söderberg, Melvin Karlsson & Jacob Rydersten har samtliga kommit fram till köp på Inwido.

bottom of page