Re:NewCell - Populär, men är det en bra affär?

Nyligen börsnoterades Re:NewCell och har sedan introduktionen på First North haft en minst sagt flygande start. Bolaget noterades så sent som 26 november 2020 till ett pris på 75 kr och handlas runt 229 kr i dagsläget. Intresset för bolag verksamma inom förnyelsebara lösningar har blivit allt mer populärt bland fonder och retailinvesterare och Re:NewCells notering blev övertecknad flera gånger om. Intresset för bolaget har varit enormt och bolaget lyckades genom emissionen i november ta in 750 mkr avsedda för en expansion inom produktionen av återvunnen textil.


Bolaget har en mycket unik patenterad teknik som möjliggör återvinning av textilier utan någon kvalitetsförlust, vilket tidigare varit ett stort bekymmer. Klädindustrin är en av de mest klimatpåverkande branscher då den ger upphov till koldioxid- och kemikalieutsläpp samt kräver stora mängder vatten. Bolagets unika teknik gör det möjligt att återvinna textil till 100 % och löser därmed ett stort problem för branschen. Re:NewCell är minst sagt ett attraktivt företag och fick under hösten 2020 en order från Kinesiska Tangshan Sanyou på 220 miljoner USD som bekräftar intresset som finns hos företagets kunder.


Med en produkt som tveklöst ligger rätt i tiden och med ett stort intresse från investerare ser vi en god potential i bolaget. Trots goda förutsättningar för expansion så ser vi i dagsläget en stor risk att bolaget inte lyckas öka produktionskapaciteten i takt med målen. Dessutom är värderingen i dagsläget på tok för hög. Vår sammanlagda värdering mynnar ut i en säljrekommendation med en riktkurs för bolaget på 110 kr per aktie.


För att läsa hela analysen tryck här.


108 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Visa Inc. - Köp

Jesper Rasmusson från BAM rekommenderar köp med riktkursen 268 (228) USD för Visa Inc. Visa är ett globalt fintech företag med ett av världens största kreditkort- och betalningsvarumärken.

Thunderful Group AB - Köp

Andreas Larsson från BAM rekommenderar köp med riktkursen 75 (63) SEK för Thunderful Group AB. Bolaget publicerar, utvecklar och distribuerar, leksaker, speltillbehör, data, konsol och VR-spel.

Ecoclime Group AB - Avvakta

Gustaf Sundbüe från BAM sätter en avvaktande rekommendation med riktkurs 18,3 (17,1) SEK på det svenska miljöteknikbolaget Ecoclime Group AB vars fokus är energi- och inomhusklimatlösningar för fastig