top of page

XXL ASA - Frammarsch för digitalt friluftsliv

Det norska bolaget XXL ASA grundades 2000 med fokus på sport och utomhusutrustning för alla till förmånliga priser. År 2014 börsnoterades XXL på Oslobörsen. XXL är kända för sitt stora sortiment och har ett utbud av både internationella och nationella märkeskläder. Idag är XXL verksamma i Norden och samt i Österrike dit de expanderade 2017. XXL tacklas med stora och tuffa konkurrenter på marknaden men trots det är de ledande i Norge med 30% av marknadsandelarna.


Intresset för utomhus- och friluftsaktiviteter har ökat de senaste året på grund av pandemin och bidragit till att XXL lyckats vända de negativa resultatet år 2019 till positivt 2020. Förändrade köpbeteenden och fler konkurrenter utmanade XXL redan innan Covid-19 utbrottet, trots detta så ser vi en potentiell omsättningstillväxt framöver givet att onlineförsäljningen behålls och att många hemestrar även i sommar. Vi tror att XXL har potential och kapacitet för tillväxt och att deras onlinehandel kantas av goda utvecklingsmöjligheter och ett mervärde mot kund. Därför utfärdar vi en köprekommendation med riktkurs 25 NOK, vilket innebär en uppsida på 14 % från dagens aktiekurs.


Tryck här om du vill läsa hela analysen
115 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Adriana Valladares från BAM rekommenderar köp för Freeport McMorRan , med en riktkurs på $55 - $71 per aktie.

Alex Dahlander & Karolina Willberg, Alfred Ljungkvist & Ludvig Söderberg, Melvin Karlsson & Jacob Rydersten har samtliga kommit fram till köp på Inwido.

Nils Åsman från BAM rekommenderar köp för Kopparbergs B , med en riktkurs på 167 kr/aktie.

bottom of page