top of page
Stock Market Quotes

Ansök till BAM

Är du intresserad att bli analytiker för BAM?

Börsgruppen Asset Management ansvarar för förvaltningen av Börsgruppens överskottskapital samt erbjuder dig med ett stort investeringsintresse möjligheten att prova på rollen som studentanalytiker, där du är med och tar fram förslag för nya investeringsalternativ samt följer upp våra nuvarande portföljbolag. Du får alltså en ypperlig möjlighet att utveckla dina kunskaper och få hands-on erfarenhet av aktieanalys och investeringar, samtidigt som du arbetar i ett ambitiöst team med andra investeringsintresserade.

Ansökan 

För att söka till BAM behöver du ha minst 1,5 år kvar av din studietid och ett stort intresse för investeringar. Vi har inget krav på tidigare erfarenhet, och uppmanar sökande från alla årskurser och program.

När du söker ser vi gärna att du skickar in en egen aktieanalys (max 1 sida). 

Syftet med detta är inte att testa dina förkunskaper, utan att ge dig chansen att utmana dig själv och praktiskt prova på rollen som studentanalytiker. 

Därefter följer vi upp av en intervju med ansvariga representater från utskottet. Det vi utgår ifrån är potentiell analysförmåga samt ett starkt intresse och nyfikenhet. Det viktiga är att man har en stark vilja att utvecklas tillsammans med andra medlemmar som delar samma driv. Vi värderar att ett engagemang i BAM ska vara både roligt och givande. 

BAM har utformats på ett sätt som förutsätter att studentanalytiker förblir aktiva i utskottet under en längre tidsperiod. Det är av den anledningen som det krävs att du har minst 1,5 år kvar av dina studier för att ansöka. Genom denna strategi får du som junior studentanalytiker möjligheten att utvecklas ordentligt med hjälp av tidigare och erfarna medlemmar, så kallade seniora studentanalytiker, oavsett din nivå av förkunskaper. Denna förankring i samarbete och gemensam utveckling är en därför en viktig hörnsten i utskottets arbetssätt. 

Ansökan skickar du in via följande formulär: https://docs.google.com/forms/d/1mUlnV_gTlwl6DvjJ9KCUVe0MHp0rFVWNRzH0PQmU9mQ/edit 

Aktieanalys

I din skriftliga analys som du skickar in tar du upp valfritt bolag som du tycker är intressant. I pitchen ska du lyfta fram de viktigaste punkterna för ditt case. Sätt nuvarande och potentiell värdering i kontext med nyckeltal och siffror, samt ge en rekommendation (ska vi köpa, sälja eller avvakta?).

Även om pitchen inte är en fullständig analys ser vi gärna att du sammankopplar din fundamentala förståelse för bolaget med dess finansiella data och värdering. Vilka antaganden du gjort och vad som ligger till grund för dessa antaganden är en viktig pusselbit för oss. Tänk på att din analytiska förmåga är viktigare än valt bolag.

Ansäkningsperioden stänger samtidigt som för resterande utskott i föreningen, dvs. 10e September. 

För frågor och ansökning når du oss via knapparna nedan, alla frågor är varmt välkomna.

bottom of page